Vervoer en transport: taxi bestellen

Gepost op: 21 juni 2017

Een taxi

Een taxi is een ideaal vervoermiddel die je van A naar B kan brengen. Een ervaren chauffeur zal u veilig op de plaats van bestemming brengen en u vaak nog helpen met uw bagage ook. Snel, ontspannen en makkelijk dus.

Een taxi bestellen

Er zijn verschillende manieren om een taxi te bestellen, namelijk:

* Telefonisch

* Via app/ internet

* Ter plaatste


Telefonisch

Een taxi telefonisch bestellen is de meest bekende manier. Via de centrale is de rit te boeken op het afgesproken tijdstip. Houd hierbij rekening met het feit dat het kan voorkomen dat de taxi niet direct beschikbaar is, maar dat u bijvoorbeeld een half uur moet wachten, omdat de taxi net onderweg is met een klant. Het is dus wijs om, als u een afspraak heeft, uw taxi op tijd te boeken en niet op het moment dat u wilt vertrekken.

Via app/ internet

Er bestaan apps waarmee u een taxi kunt bestellen. Reuze handig om zo'n app op uw telefoon te installeren als u veel gebruik van taxi's maakt. Bijvoorbeeld voor uw werk. 

Ter plaatse

In grote steden bij onder meer stations staan gewoonlijk taxi's. Deze taxi's zijn ter plaatse aan te houden en zullen u zonder pardon naar uw bestemming brengen. 


Tips taxi bestellen 

 

Een taxi bestellen is dus niet moeilijk. Er zijn echter wel wat tips, die kunnen bijdragen aan vlekkeloze ritten, namelijk:

* Op tijd bestellen

* Vraag naar de kosten

* Inzicht


Op tijd bestellen - Moet u een vliegtuig halen of heeft u een afspraak met de dokter dan doet u er wijs aan om de taxi op te tijd te reserveren. Op die manier weet u zeker dat u op tijd bent. Meld dit eventueel ook bij de centrale. 

Vraag naar de kosten - Het is altijd slim om te weten waar u aan toe bent, bovendien is het mogelijk om gezamenlijk tot een bedrag te komen voor de rit die u maken wilt. Bent u van plan om ter plaatse een taxi te nemen dan is het sowieso aan te bevelen om vooraf de kosten duidelijk te hebben. Dit voorkomt nare verrassingen.


Inzicht - U kunt vooraf zelf ook een berekening maken aan de hand van wettelijk vastgelegde tarieven. Reuze handig voor als u in onderhandeling wilt gaan met een taxichauffeur of gewoon omdat u zicht wilt hebben op de uitgave. U moet er in elk geval vanuit gaan dat het starttarief van de taxi niet meer mag kosten dan 2,98 euro, terwijl het maximum kilometertarief op 2,19 ligt en het maximum tijdtarief op 0,36 per minuut.  In het buitenland altijd vooraf naar de kosten vragen!

Tip: Taxicentrale West-Friesland voor Hoorn en omgeving.

Delen

Recente artikelen


Categorie├źn


Archief